Ekonomi

VİOP BİST’te işlem gören vadeli işlem sözleşmeleri

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BİST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne dayalı vadeli işlem sözleşmeleri 13 Ocak’ta açıldı.

Söz konusu endeks, Borsa İstanbul’da işlem gören ve sürdürülebilirlik performansı üst düzeyde olan şirketlerin paylarını içermektedir.

Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne dayalı vadeli işlem sözleşmeleri sayesinde yatırımcılar, sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen şirketleri ayırt etmelerini ve bu şirketlere yatırım yapmalarını sağlayacak yeni bir finansal ürüne sahip oluyor.

Mevcut endeks sözleşmeleri ile aynı özelliklere sahip olan ve Takasbank tarafından Merkezi Karşı Taraf olarak hizmet verecek olan bu yeni endeks sözleşmesi, ilgili sözleşmelerin vade tarihinde nakit uzlaşma ile sona erecektir.

21 Kasım 2022 tarihinde yayınlanmaya başlayan BİST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi ile sürdürülebilirlik performansı yüksek, aynı zamanda büyük ve likit şirketlerden oluşan bir endeks oluşturulması hedeflenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu